subota, 3. studenoga 2012.

Vjenčići od šiba


Ovo su moja tri lanjska vjenčića od šiba, napravljena u country stilu s češerima, lišajem, kariranim mašnama, sitnim drvenim ukrasima... I ove godine praviti ću slične, ali će svi biti obojani bijelo, u drugom stilu. Želim imati nešto novo i drugačije nego lani.
Dan je predivan pa sam s prijateljicom prošetala po prirodi i napravila nekoliko vjenčića od lozice (Parthenocissus) i lijana jedne biljčice iz porodice dvornika (Reynoutria). Ona ima dugačke tanke grane, koje puze po tlu. Od njih su napravljeni vjenčići gore na slici, kao i ovi dolje. Njih sam već pošpricala bijelim autolak sprejem.


Kad radite vjenčiće od prirodnih materijala, treba pripaziti na 'pravo vrijeme' za branje tj. stabljike ne smiju biti prezrele i suhe jer će pucati. Zapravo je najbolje brati vlažne, odmah smotati, a onda posušiti u kući na radijatoru. Obično vjenčiće ne dekoriram prije nego se dobro posuše; znaju se 'skupiti'.
Vjenčiće malo oblikujem škarama, a vitice lozice ne režem; baš su mi lijepe! Vjenčiće možete napraviti i od brezovih šiba, vrlo su fleksibilne i ljepe.

Broj komentara: 9:

 1. Genijalna ideja ...Još kada bih se razumjela u vrstu šiba, pa da znam koju brati za vjenčiće...Pokušat ću dok ne nađem prave za vjenčiće.Sviđa mi se ovo lakiranje auto lakom:)))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Lozica je ono čime su obrasle zagrebačke stare kuće i u jesen joj lišće dobije divnu crvenu boju. Kod mene raste uz rijeku po drveću pa duge lijane jednostavno odsiječem i smotam evo sad u ovo vlažno vrijeme kad odbaci lišće... Probaj brezove ili vrbine grane, njih ćeš negdje sigurno naći.

   Izbriši
 2. Meni su vjenčići uvijek dobrodošao ukras u svako godišnje doba.. ovi tvoji su predivni... i jako je zanimljiva ova bijela varijanta kao podloga za daljnje ukrašavanje:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Eda, i ja volim svakakve vjenčiće...

   Izbriši
 3. Ove lijane su mi predivne,žao mi je što ih nemam u svojoj blizini,vjenčići od njih su mi posebni:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Nely,mislim da sam napravila nekoliko viška pa ćeš ih dobiti.

   Izbriši
 4. pozdrav...dali prodajete vjence sa najveće slike, gdje je više ovih od šiba srebrnih?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Mekada sam prodavala na Božićnom sajmu, više ne...

   Izbriši

Uvijek vas je lijepo vidjeti ovdje. Hvala na posjeti i komentarima.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...