srijeda, 4. lipnja 2014.

Omnis Art


Jutros sam primila newsletter s portala 'Omnisart' na kojemu hobbisti prodaju svoje  radove. Uveli su prilično veliku članarinu od 300 i 500 kn godišnje. Očito, prodaja artikala je 'sitna' pa ne mogu živjeti od postotaka
prodaje.
Portal ionako nisam koristila otkako je država uvela porez i obavezu posjedovanja kućne radinosti ili obrta, a ilegalno ne želim prodavati pa sam zatražila brisanje mog korisničkog računa. Osim toga, prodaja nije tolika da mi se bilo što od toga isplati jer su davanja državi prilično velika.
Ne prodajem više ni na sajmovima iz istih razloga pa će moji uratci završiti kao poklon prijateljima. Šteta što država nema model da i mi možemo malo podebljati račun; napr, da jednostavno platimo neki dio na prodano i to je to.

PS. Prema odgovoru na moj upit u Poreznu upravu, tkzv. 'prodaja preko udruge' isto nije legalna. Udruga mora te novce prikazati na svom računu i novac se zarađuje za potrebe udruge, a ne svakog ponaosob člana... Kod nas mnogi više ne učestvuju na sajmovima. Znam da će svi reći da je ta naša prodaja mala, ali je ipak prodaja. Država nas sve tretira jednako.


1 komentar:

  1. Kao član udruge možeš prodavati svoje rukotvorine ali iznos ima limit( nije mali, ali ne znam koliki je)..Uvijek prodam neku siću pa me i nije zanimalo..Naravno,moraš biti član udruge koja ima registiranu izradu rukotvorina...Raspitaj se :)

    OdgovoriIzbriši

Uvijek vas je lijepo vidjeti ovdje. Hvala na posjeti i komentarima.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...