nedjelja, 6. srpnja 2014.

Bacam se u stolare


Neki dan sam pronašla hrpu starih dasaka, koje su na mjestu dodira s tlom počele trunuti pa sam odlučila iskoristiti ih za neke projekte. Napravila sam tako dvije vješalice, koje još nisu posve gotove te jednu kutiju za cvijeće, koju ovdje predstavljam. Nikako da kupim električnu pilu da se ne moram mučiti s ručnom. Valjda će i to jednom doći na red.


Uzor su mi kutije koje su za vrijeme sajma cvijeće napravili kao ukras na prozorima u ratu porušenih kuća. Iz gotovo svih su povadili cvijeće, a neke su i nestale. Da, još uvijek stoje ratne ruševine po gradu, a jedna takva srušena kuća je tik do mog susjeda. Tamo su dvije kutije na prozoru, a jednu sam vidjela bačenu u travu i nitko za nju ne mari. Uzeti ih čini mi se kao krađa, ali onu u travi možda 'spasim'. Ako je ne 'spasi' netko prije mene, ha, ha.


Kutiju je, zapravo, jednostavno napraviti; ispilim sve dijelove i zakucam čavlima. Drvo sam samo grubo obojala bijelom akrilnom bojom, malo 'zaprljala' smeđom rubove i dodala motive ružmarina i origana decoupage tehnikom. Malo sam još pošpricala bijelom i smđom bojom da dobijem taj stari istrošeni izgled.


Mislim da ću na godinu u njih natrpati oblutke i lončiće sa začinskim biljkama. Za sada stoji kao ukras na mojem novom kutku za sjedenje. Kamena je klupa dobila nadstrešnicu.
2 komentara:

  1. Kutija je odlična. Sretno s novim zanimanjem. i jako mi se svidja tvoj novi kutak za sjedenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Predivno je to zanimanje, naročito za kretivce.

      Izbriši

Uvijek vas je lijepo vidjeti ovdje. Hvala na posjeti i komentarima.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...