nedjelja, 31. siječnja 2016.

Knjižica


Uvijek sam se divila tkzv. 'art-journal'. Prekrasne rukom rađene knjige, dnevnici, putopisi, bilješke iz prirode sa kolažima i mini akvarelima. Volim ih raditi i sama, samo do sada se nisam toliko posvećivala izradi stranica jer za taj rad treba dosta vremena i materijala. Zato skupljam sve: i najmanje komade traka, čipaka, dugmad, metalne čepove, marke, zgodne papire, nalijepnice, sličice. Dosta toga ima na Internetu i lako se isprinta. Kad nekamo putujem, čuvam karte za vlak, kina, račune, razglednice, sitniš, ulaznice za muzeje i dr. Sve to ukomponiram u dnevnik. Tek nedavno sam završila moj 'Londonski dnevnik', ali o njemu u nekom idućem postu.


Ove zime sam krenula u izradu jednog budućeg dnevnika, kojeg sam sama uvezla od malo jačeg papira. Volim moje osobne formate knjiga, a ova je knjižica 12 x 15 cm. Korice su u tankoj tkanini obojanoj čajem i kavom da dobiju starinski ton. Na prednjoj strani je kolaž od tkanina, heklanog tabletića, trakica i cvijetića. 


Na listove na kojima sam radila kolaže, najprije sam zalijepila stranice iz stare knjige, koje su već prirodno požutile. Rubove zamrljam akvarel bojama. Postoje posebne tinte za te rubove, mislim da ih ima u NB-u i Chemacu. Rezultat bude lijepši, ali može se i ovako. Trebam još malo prakse.
Evo stranica, ne mogu vjerovati da sam napravila njih 12. Neke nisu još posve gotove - kako ja to kažem 'još se kuhaju'.


Kružići su štampani čepom flomastera.


Vrećice čaja...

4 komentara:

Uvijek vas je lijepo vidjeti ovdje. Hvala na posjeti i komentarima.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...