četvrtak, 9. veljače 2017.

Kako radim knjige - art journal 3, materijali i pribor


Vjerujem da i vi kreativci poput mene, skupljate sve i sva što bi moglo poslužiti za izradu koječega što nam padne na pamet. Tako imam par kutija (dobijem kartonske plitke kašete iz Konzuma kad im stigne meso!) raznoraznih kartona i papira, Skupljam sve i koristim za izradu knjiga: obični karton, papire za umatanje, čipkaste podloške za kolače, stare karte za igranje, vrećice za poklone (dobre za omote knjiga jer su od malo jačeg papira), salvete, tapete, koverte - nove i korištene, razglednice, čestitke, raznu zanimljivu ambalažu, listove starih knjiga, notnih papira itd. 
Za izradu samih listova knjiga, koristim školski Blok 1 ili Blok 3.


Od alata, ovi na slici su doista osnovni: dobre i oštre škare za rezanje, škare koje režu uzorak, napr. valoviti ili cik-cak, bušač rupica, 'klamerica'. mali roller za peglanje rubova i ljepljenih papira, ravnalo, kistovi, jači konac za uvezivanje, šilo, deblja igla, metalne kvačice za fiksiranje ljepljenih dijelova dok se ne posuše.
Trebati ćete još razna ljepila i ljepljive trake. Najčešće koristim ljepilo za drvo jer čvrsto lijepi gotovo sve. Ljepila za papir često ga previše namoče, a ona tipa 'UHU' ostave i mrlje. Korisno je imati 'gric' za rubove i uglove, ali ga ne mogu kod nas naći. 
Za ukrašavanje stranica koristim još tinte za postizanje starinskog izgleda, pečate (ima ih Chemaco), olovke topive u vodi, tintu, akuarel boje, razne druge sitnice poput dugmadi, spajalica u boji, cvijetova, trakica, čipke, tekstila...
Vani su 'scrapbooking' i 'journaling' vrlo popularni pa postoji cijela industrija koja se bavi prodajom svega i svačega vezanog za ovu temu.
Evo nekih linkova:


Mnogo toga je za nas prilično skupo (poštarina) pa se više snalazim razmjenom s drugim blogerima, a kad putujem, obavezno obiđem knjižare i papirnice. 
Razne slike, stare karte, naljepnice i sl. printam s Interneta. Gledam da su slobodne za uporabu u nekomercijalne svrhe. 

Moja najdraža mjesta za slike:


 Kako napraviti knjigu, učila sam od Yvonne Preston i njenih super 7 videa s YouTube.Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijek vas je lijepo vidjeti ovdje. Hvala na posjeti i komentarima.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...